Αρχική Ιστορία Προϊόντα Επικοινωνία
Γεώργιος Εγγλεζάκης Γεώργιος Εγγλεζάκης

Ο Γεώργιος Εγγλεζάκης γεννήθηκε κυριολεκτικά μέσα στα έπιπλα. Η οικογένειά του υπήρξε ιδιοκτήτρια μιας από τις μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής επίπλων.

 

Την πρώτη του πώληση την έκανε στο κατάστημα της λεωφόρου Αμαλίας, σε ηλικία εννέα ετών. Ήταν ο Αριστοτέλης Ωνάσης που διάλεγε έπιπλα εκείνη την ήμερα και του είπε: «Εσένα, μικρέ, ποια σου αρέσουν;» Μάλλον ήταν η ειλικρίνεια στα μάτια του μικρού Γιώργου, που τον έκανε να γυρίσει στον πατέρα του και να του πει: «Θα πάρω αυτά που αρέσουν στο γιο σου! Έχει γούστο!»

 

Εκτός όμως του γούστου, που διέκρινε ο Ωνάσης, ο Γεώργιος Εγγλεζάκης έχει και αρχές, που στις μέρες μας σπανίζουν. Είναι ειλικρινής, τίμιος, εργατικός και τελειομανής.

 

Δε στάθηκε στο όνομα που κληρονόμησε, ούτε στο ύφος των επίπλων που ήδη ήξερε καλά. Θέλησε να δημιουργήσει το προσωπικό του στυλ κι έτσι γεννήθηκε η δική του εταιρεία, με την επωνυμία «Γεώργιος Εγγλεζάκης, 1864».

 

Με σπουδές στα οικονομικά, στο μάνατζμεντ, στο σχεδιασμό επίπλων και στη διακόσμηση, είναι ο άνθρωπος που όλα αυτά τα χρόνια εμπιστεύτηκαν σημαντικές προσωπικότητες της Τέχνης, της Επιστήμης, επιτυχημένοι επιχειρηματίες, εστεμμένοι, αλλά και χιλιάδες άνθρωποι με υψηλή αισθητική, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Γεώργιος Εγγλεζάκης Γεώργιος Εγγλεζάκης Γεώργιος Εγγλεζάκης Γεώργιος Εγγλεζάκης
Γεώργιος Εγγλεζάκης Το κατάστημα μας 1200 τ.μ. στη Λεωφόρο Βάρης - Κορωπίου
Εταιρεία με παράδοση στις εξαγωγές Το ιστορικό κατάστημα στη Λεωφόρο Αμαλίας, Δεκέμβριος 1969 Βραβείο από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φίλοι και πελάτες, Αλίκη Βουγιουκλάκη & Guerlain